Τελευταία Νέα, Ανακοινώσεις

Επικήδειος για τον Πέτρο Καρακίτσο
Φίλτατε Πέτρο, Αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο αντίο διότι φεύγεις ενώ είχες δυνατότητες να κάνεις και να προσφέρεις ... περισσότερα
Ψήφισμα Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Πάτρας για το θάνατο του Καθηγητή Κυτταρολογίας Τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ Πέτρου Καρακίτσου
Έδρα: ΦΛΩΡΙΝΗΣ 9, Τ.Κ 264 41 Πάτρα Επικοινωνία: 2610-438689, Fax: 2610-990987 semmpatras@yahoo.com Πάτρα, 27/06/2017 Αρ.Πρωτ: 207/27-06-2017 Ψήφισμα Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Πάτρας για το θάνατοτου Καθηγητή Κυτταρολογίας Τμήματος ... περισσότερα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΑΡΤΕΜΗ | 22/4/17, ΛΑΡΙΣΑ
  ... περισσότερα

Το περιοδικό «Ελευθώ»

Το «Ελευθώ» είναι το επίσημο επιστημονικό μαιευτικό περιοδικό που εκδίδεται από τον ΣΕΜΜ Αθηνών, με τη συνεργασία των λοιπών εφετειακών Συλλόγων.

Για πρώτη φορά εκδόθηκε το 1957, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 29 του Β. Δ της 15 Δεκεμβρίου 1955, το οποίο, μεταξύ άλλων, όριζε ότι ο ΣΕΜΜΑ έπρεπε να λάβει μέριμνα για την «έκδοσιν περιοδικού δελτίου προς πληρεστέραν επαγγελματικήν μόρφωσιν των Μαιών και επικοινωνία των Σ. Ε. Μ της χώρας μεταξύ των».

Στις σελίδες του αρθρογράφησαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας αλλά και από τον ευρύτερο επιστημονικό κόσμο.

Το περιοδικό «Ελευθώ» αποτελεί ένα ζωντανό κειμήλιο, μέσα από το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να μελετήσει την εξέλιξη της μαιευτικής στην Ελλάδα και στον κόσμο αλλά και τις γενικότερες επιστημονικές και κοινωνικές εξελίξεις κατά τα τελευταία 50 σχεδόν χρόνια.

Στη σημερινή εποχή το «Ελευθώ» δημοσιεύει αποκλειστικά επιστημονικές εργασίες από το χώρο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας και των συναφών επιστημών, οι οποίες στηρίζονται σε διεθνή πρότυπα συγγραφής επιστημονικών εργασιών, όπως αυτά δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος. Ως εκ τούτου, στο περιοδικό "Ελευθώ" δημοσιεύονται εργασίες με τα εξής επιστημονικά αντικείμενα: Μαιευτική, Γυναικολογία, Παιδιατρική, Νεογνολογία, Γενετική, Βιολογία, Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας, Ψυχολογία και Ψυχιατρική, Ενδοκρινολογία και λοιπά επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με τον τομέα της Μαιευτικής και της Υγείας της γυναίκας και του παιδιού.

Επιστημονικοί Σύμβουλοι του περιοδικού είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας κ. Νικόλαος Παπανικολάου και ο Καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Αθήνας κ. Γεώργιος Ιατράκης.
Διευθύντρια Σύνταξης η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Αθήνας κ. Φανή Πεχλιβάνη
Συντακτική επιτροπή: αποτελείται τις Μαίες και Μαιευτές:Αντωνάκου Αγγελική, Βεντίκου Χριστιάνα, Καραμήτρο Δημήτριο, Λυμπέρη Ραλλού, Μιχάλη Μώρο, Μανιατέλλη Ελισάβετ, Τουφίδου Αντωνία και Χάδλα Παρασκευή

Παρακαλούνται οι συγγραφείς που επιθυμούν να δημοσιεύσουν εργασίες τους στο περιοδικό των Μαιών - Μαιευτών, να συμβουλευτούν τα επισυναπτόμενα αρχεία ώστε να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την παραλαβή μιας εργασίας μέχρι τη δημοσίευσή της κυμαίνεται από 3 έως 6 μήνες.

 Επισυναπτόμενα Αρχεία: