Τελευταία Νέα, Ανακοινώσεις

19 Απριλίου 2017
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΑΡΤΕΜΗ | 22/4/17, ΛΑΡΙΣΑ
  ... περισσότερα
13 Μαρτίου 2017
ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΜΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΕ
Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και αρχής ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ Του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών/ευτών Εφετείου Θεσσαλονίκης, ν.π.δ.δ. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη επί της οδού ... περισσότερα
19 Απριλίου 2017
HPV και Βιοδείκτες στη Μ/Γ | 22 & 23/4/2017 | Λάρισα
... περισσότερα

Το περιοδικό «Ελευθώ»

Το «Ελευθώ» είναι το επίσημο επιστημονικό μαιευτικό περιοδικό που εκδίδεται από τον ΣΕΜΜ Αθηνών, με τη συνεργασία των λοιπών εφετειακών Συλλόγων.

Για πρώτη φορά εκδόθηκε το 1957, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 29 του Β. Δ της 15 Δεκεμβρίου 1955, το οποίο, μεταξύ άλλων, όριζε ότι ο ΣΕΜΜΑ έπρεπε να λάβει μέριμνα για την «έκδοσιν περιοδικού δελτίου προς πληρεστέραν επαγγελματικήν μόρφωσιν των Μαιών και επικοινωνία των Σ. Ε. Μ της χώρας μεταξύ των».

Στις σελίδες του αρθρογράφησαν σημαντικές προσωπικότητες από το χώρο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας αλλά και από τον ευρύτερο επιστημονικό κόσμο.

Το περιοδικό «Ελευθώ» αποτελεί ένα ζωντανό κειμήλιο, μέσα από το οποίο ο αναγνώστης μπορεί να μελετήσει την εξέλιξη της μαιευτικής στην Ελλάδα και στον κόσμο αλλά και τις γενικότερες επιστημονικές και κοινωνικές εξελίξεις κατά τα τελευταία 50 σχεδόν χρόνια.

Στη σημερινή εποχή το «Ελευθώ» δημοσιεύει αποκλειστικά επιστημονικές εργασίες από το χώρο της Μαιευτικής – Γυναικολογίας και των συναφών επιστημών, οι οποίες στηρίζονται σε διεθνή πρότυπα συγγραφής επιστημονικών εργασιών, όπως αυτά δημοσιεύονται σε κάθε τεύχος. Ως εκ τούτου, στο περιοδικό "Ελευθώ" δημοσιεύονται εργασίες με τα εξής επιστημονικά αντικείμενα: Μαιευτική, Γυναικολογία, Παιδιατρική, Νεογνολογία, Γενετική, Βιολογία, Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας, Ψυχολογία και Ψυχιατρική, Ενδοκρινολογία και λοιπά επιστημονικά πεδία που σχετίζονται με τον τομέα της Μαιευτικής και της Υγείας της γυναίκας και του παιδιού.

Επιστημονικοί Σύμβουλοι του περιοδικού είναι ο Ομότιμος Καθηγητής Μαιευτικής και Γυναικολογίας κ. Νικόλαος Παπανικολάου και ο Καθηγητής του τμήματος Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Αθήνας κ. Γεώργιος Ιατράκης.
Διευθύντρια Σύνταξης η Επίκουρη Καθηγήτρια του τμήματος Μαιευτικής του ΑΤΕΙ Αθήνας κ. Φανή Πεχλιβάνη
Συντακτική επιτροπή: αποτελείται τις Μαίες και Μαιευτές:Αντωνάκου Αγγελική, Βεντίκου Χριστιάνα, Καραμήτρο Δημήτριο, Λυμπέρη Ραλλού, Μιχάλη Μώρο, Μανιατέλλη Ελισάβετ, Τουφίδου Αντωνία και Χάδλα Παρασκευή

Παρακαλούνται οι συγγραφείς που επιθυμούν να δημοσιεύσουν εργασίες τους στο περιοδικό των Μαιών - Μαιευτών, να συμβουλευτούν τα επισυναπτόμενα αρχεία ώστε να λάβουν τις απαραίτητες οδηγίες. Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από την παραλαβή μιας εργασίας μέχρι τη δημοσίευσή της κυμαίνεται από 3 έως 6 μήνες.

 Επισυναπτόμενα Αρχεία: