Τελευταία Νέα, Ανακοινώσεις

19 Απριλίου 2017
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΑΡΤΕΜΗ | 22/4/17, ΛΑΡΙΣΑ
  ... περισσότερα
13 Μαρτίου 2017
ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΕΜΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΝΕ
Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και αρχής ΕΞΩΔΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ Του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών/ευτών Εφετείου Θεσσαλονίκης, ν.π.δ.δ. που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη επί της οδού ... περισσότερα
19 Απριλίου 2017
HPV και Βιοδείκτες στη Μ/Γ | 22 & 23/4/2017 | Λάρισα
... περισσότερα

ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εισαγωγή

Η έκθεση της παγκόσμιας υγείας το 2005 δηλώνει ότι υπάρχει αξία στα τελετουργικά που περιβάλλουν τον τοκετό και στην διατήρηση τους σαν κεντρικό χαρακτηριστικό της οικογενειακής ζωής. Υπάρχει μία απορρέουσα ανάγκη και αξίωση για φροντίδα που είναι κοντά στο που και πως ζουν οι άνθρωποι, κοντά στη δική τους κουλτούρα γέννησης, αλλά και συγχρόνως ασφαλής, με έναν επιδέξιο επαγγελματία.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα κοινωνικό και συναισθηματικλο γεγονός και φροντίδα που προσφέρεται πρέπει να λαμβάνει υπόψη και προσωπική κουλτούρα της γυναίκας και τις κοινωνικές ανάγκες στο  περιβάλλον της. Επομένως το μέρος του τοκετού μπορεί να είναι το σπίτι της γυναίκας, τοπικό κέντρο υγείας ή, αν είναι πιθανό να χρειαστεί ιατρική ή χειρουργική φροντίδα, ένα νοσοκομείο.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ  I.C.M.

H Διεθνής Συνομοσπονδία Μαιών πιστεύει ότι, σε συνθήκες όπου η γυναίκα μπορεί να επιλέξει που θα γεννήσει, ανάμεσα στις επιλογές που μπορεί να σκεφτεί για έναν ασφαλή τοκετό θα ήταν τα σπίτια τους.


ΘΕΣΗ  ΤΗΣ  I.C.M.

Η I.C.M. υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών να πάρουν μια ενημερωμένη απόφαση να γεννήσουν στο σπίτι. Η μαία που επιλέγει να παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες σε γυναίκες στα σπίτια τους θα πρέπει να μπορεί να το κάνει μέσα στα πλαίσια του εθνικού συστήματος υγείας .
Η I.C.M αναγνωρίζει ότι δεν έχουν όλα τα έθνη νομοθεσία ή υποδομή υπηρεσιών υγείας που να υποστηρίζουν τον τοκετό στο σπίτι και παρακινεί τις εθνικές κυβερνήσεις να αναθεωρήσουν την επιστημονική βιβλιογραφία πάνω στο θέμα και να προχωρήσουν σε μια υπηρεσία μητρότητας που να τον περιλαμβάνει σαν επιλογή για να γεννήσουν οι γυναίκες.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛOΓΩΝ

Μέλη των συλλόγων εγκατεστημένα σε χώρες όπου οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε πλήρη γκάμα επιλογών ως προς το που μπορούν να γεννήσουν με ασφάλεια, ενθαρρύνονται στο να διαπραγματευτούν με τις κυβερνήσεις τους για να συμβεί αυτό.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦIΑ


I.C.M. (2002): Appropriate Maternity services for Normal Pregnancy, Childbirth and the Postnatal Period.
WHO (2005): Make very mother and child count. Geneva, Switzerland.
WHO (1996): Care in Normal Birth: a Practical Guide. Report of a technical working group. Geneva, Switzerland.

Adopted at Brisbane Council meeting,2005
Due for next review 2011

Απόδοση στα Ελληνικά: Χριστιάνα ΒεντίκουΕπισυναπτόμενα Αρχεία: