Τελευταία Νέα, Ανακοινώσεις

Επικήδειος για τον Πέτρο Καρακίτσο
Φίλτατε Πέτρο, Αβάσταχτος ο πόνος και η στεναχώρια που πρέπει να σου πούμε το τελευταίο αντίο διότι φεύγεις ενώ είχες δυνατότητες να κάνεις και να προσφέρεις ... περισσότερα
Ψήφισμα Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Πάτρας για το θάνατο του Καθηγητή Κυτταρολογίας Τμήματος Ιατρικής ΕΚΠΑ Πέτρου Καρακίτσου
Έδρα: ΦΛΩΡΙΝΗΣ 9, Τ.Κ 264 41 Πάτρα Επικοινωνία: 2610-438689, Fax: 2610-990987 semmpatras@yahoo.com Πάτρα, 27/06/2017 Αρ.Πρωτ: 207/27-06-2017 Ψήφισμα Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών-Μαιευτών Εφετείου Πάτρας για το θάνατοτου Καθηγητή Κυτταρολογίας Τμήματος ... περισσότερα
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ | ΔΙΚΤΥΟ ΜΑΙΩΝ-ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΑΡΤΕΜΗ | 22/4/17, ΛΑΡΙΣΑ
  ... περισσότερα

ΤΟΚΕΤΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Εισαγωγή

Η έκθεση της παγκόσμιας υγείας το 2005 δηλώνει ότι υπάρχει αξία στα τελετουργικά που περιβάλλουν τον τοκετό και στην διατήρηση τους σαν κεντρικό χαρακτηριστικό της οικογενειακής ζωής. Υπάρχει μία απορρέουσα ανάγκη και αξίωση για φροντίδα που είναι κοντά στο που και πως ζουν οι άνθρωποι, κοντά στη δική τους κουλτούρα γέννησης, αλλά και συγχρόνως ασφαλής, με έναν επιδέξιο επαγγελματία.

Η γέννηση ενός παιδιού είναι ένα κοινωνικό και συναισθηματικλο γεγονός και φροντίδα που προσφέρεται πρέπει να λαμβάνει υπόψη και προσωπική κουλτούρα της γυναίκας και τις κοινωνικές ανάγκες στο  περιβάλλον της. Επομένως το μέρος του τοκετού μπορεί να είναι το σπίτι της γυναίκας, τοπικό κέντρο υγείας ή, αν είναι πιθανό να χρειαστεί ιατρική ή χειρουργική φροντίδα, ένα νοσοκομείο.

ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΗΣ  I.C.M.

H Διεθνής Συνομοσπονδία Μαιών πιστεύει ότι, σε συνθήκες όπου η γυναίκα μπορεί να επιλέξει που θα γεννήσει, ανάμεσα στις επιλογές που μπορεί να σκεφτεί για έναν ασφαλή τοκετό θα ήταν τα σπίτια τους.


ΘΕΣΗ  ΤΗΣ  I.C.M.

Η I.C.M. υποστηρίζει το δικαίωμα των γυναικών να πάρουν μια ενημερωμένη απόφαση να γεννήσουν στο σπίτι. Η μαία που επιλέγει να παρέχει επαγγελματικές υπηρεσίες σε γυναίκες στα σπίτια τους θα πρέπει να μπορεί να το κάνει μέσα στα πλαίσια του εθνικού συστήματος υγείας .
Η I.C.M αναγνωρίζει ότι δεν έχουν όλα τα έθνη νομοθεσία ή υποδομή υπηρεσιών υγείας που να υποστηρίζουν τον τοκετό στο σπίτι και παρακινεί τις εθνικές κυβερνήσεις να αναθεωρήσουν την επιστημονική βιβλιογραφία πάνω στο θέμα και να προχωρήσουν σε μια υπηρεσία μητρότητας που να τον περιλαμβάνει σαν επιλογή για να γεννήσουν οι γυναίκες.

ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΟΔΗΓΙΑ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΣΥΛΛOΓΩΝ

Μέλη των συλλόγων εγκατεστημένα σε χώρες όπου οι γυναίκες δεν έχουν πρόσβαση σε πλήρη γκάμα επιλογών ως προς το που μπορούν να γεννήσουν με ασφάλεια, ενθαρρύνονται στο να διαπραγματευτούν με τις κυβερνήσεις τους για να συμβεί αυτό.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦIΑ


I.C.M. (2002): Appropriate Maternity services for Normal Pregnancy, Childbirth and the Postnatal Period.
WHO (2005): Make very mother and child count. Geneva, Switzerland.
WHO (1996): Care in Normal Birth: a Practical Guide. Report of a technical working group. Geneva, Switzerland.

Adopted at Brisbane Council meeting,2005
Due for next review 2011

Απόδοση στα Ελληνικά: Χριστιάνα ΒεντίκουΕπισυναπτόμενα Αρχεία: